U Valbandonu održan seminar za rukovoditelje službi za poslove temeljne policije i osiguranja

Slika /slike/2023/2/U Valbandonu održan seminar za rukovoditelje službi za poslove temeljne policije i osiguranja/1676639056559.jpg

Kao rezultat održanog seminara izneseni su prijedlozi za unaprjeđenje rada te su izdane smjernice za postupanje i nadzor kod različitih sigurnosno značajnih događaja

Foto: RP

Danas, 17. veljače 2023. godine glavni ravnatelj policije Nikola Milina sudjelovao je u Valbandonu na završnom sastanku u okviru seminara za voditelje službi zaduženih za obavljanje zadaća temeljne policije i zadaća policijskog osiguranja u policijskim upravama.
 
Seminar u organizaciji Uprave za javni red i sigurnost kroz tri je dana obuhvatio različite teme, poput uloge i načina rada policijskih službenika zaduženih za poslove temeljne policije, redefiniranja koncepta policije u zajednici, problematike prekršaja s elementima nasilja te postupanja policije s ciljem sprječavanja nereda na javnim okupljanjima, s posebnim naglaskom na sportska natjecanja odnosno nogometne utakmice.
 
Kao rezultat održanog seminara izneseni su prijedlozi za unaprjeđenje rada te su izdane smjernice za postupanje i nadzor kod različitih sigurnosno značajnih događaja.
 
Glavni ravnatelj policije izrazio je zadovoljstvo učinjenim te naglasio značaj ovog segmenta rada policije, uzimajući u obzir izraženi širi društveni i medijski interes za javna okupljanja i njihov utjecaj na svakodnevne aktivnosti građana. Posebno je istaknuo važnost dobre koordinacije u angažiranju snaga policije kod osiguravanja javnih okupljanja, ali i izrade kvalitetnih sigurnosnih procjena temeljenih na analiza rizika, ponajprije iz razloga što bilježimo svakodnevni porast broja javnih okupljanja, posebice onih sportskih.
 
Služba za osiguranja od 1. siječnja 2023. godine ustrojena je u Upravi za javni red i sigurnost, za obavljanje svih poslova vezanih uz sigurnost javnih okupljanja, sprečavanja i suzbijanja nereda na sportskim natjecanjima, posebice u kontekstu potpisanog Protokola o suradnji između Hrvatskog nogometnog saveza i Ministarstva unutarnjih poslova, kao i međunarodnih obveza vezano uz prevenciju nereda na sportskim natjecanjima.
 

Pisane vijesti