U sastavu zločinačkog udruženja nabavljali, prevozili, skrivali i prodavali kokain

Slika /Ilustracije/Logo/default-PNUSKOK-image.jpg

Prodavali drogu na području Istre

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Rijeka, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca starosti 57, 66, 44 i 52 godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.
 
Sumnja se da je 57-godišnjak krajem travnja 2023. godine pa sve do početka srpnja 2024. godine, u zajedničko djelovanje povezao ostale osumnjičene s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi. Naime, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, prvoosumnjičeni je na ilegalnom tržištu u Republici Sloveniji nabavljao veće količine kokaina za čiji je prijevoz u Republiku Hrvatsku bio zadužen drugoosumnjičeni. Po dovozu kokaina u Hrvatsku, isti dvojac je drogu skrivao, miješao s punilima za povećanje mase te prepakirao u prostorima kojima su se koristili na području Istre.
 
U daljnju preprodaju tako pripremljenog kokaina, sukladno dogovoru s prvoosumnjičenim, drugoosumnjičeni je uključio i ostala dvojicu osumnjičenih.
 
Nadalje je utvrđena osnovana sumnja da su osumnjičenici u više navrata kokain prodali raznim osobama na području Istre, čime su ostvarili protupravnu korist u iznosu od najmanje 31.038,30 eura.
 
Policijski službenici su na temelju naloga suda obavili pretragu prostora s kojim se koriste osumnjičeni te je pronađena manja količina kokaina, novac, vatreno oružje te vaga.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.
 
 

Stranica