U pretragama pronađeno oružje, eksploziv, veća količina streljiva i marihuana

Slika /Vijesti/2021/03/Pakrac-oružje.jpg

Ovom prilikom pozivamo građane da se odazovu akciji „Manje oružja, manje tragedija“ te na taj način izbjegnu kaznene i prekršajne sankcije zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva

FOTO: PU požeško-slavonska

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Lipika, kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Naime, u utorak 2. ožujka 2021. temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražena je obiteljska kuća na području Lipika u kojoj prebiva 26-godišnjak te je pronađena puška, automatska puška, ručno rađena puška, šest pištolja, kućište mine, trotilski metak 500 g (eksploziv), dvije detonatorske kapisle, dva sporogoreća štapina, dvije inicijalne kapisle ručnih bombi, 1.335 komada streljiva i lovačkih patrona raznih kalibara te više komada raznih dijelova oružja. Također je pronađena manja količina cannabis marihuane.

Policija pronašla oružje i streljivo na području Policijske uprave osječko-baranjske

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 68-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Jučer, 2. ožujka, u Krčevini, policijski službenici su temeljem naloga suda obavili pretragu doma i drugih prostorija u vlasništvu 68-godišnjaka.

Pretragom su pronašli i oduzeli ručnu bombu M-75, pušku ručne izrade kalibra 16, pušku M-48A i više od 400 komada streljiva kalibra 7,9 milimetara. Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava.

Zbog nedozvoljenog posjedovanja streljiva i drugih predmeta jedan građanin je kazneno, a drugi prekršajno prijavljen

Policijski službenici policijske postaje Vrbovsko dovršili su kriminalističko istraživanje te kazneno prijavili 29-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je  da je neovlašteno nabavio i posjedovao spremnik za automatsku pušku i više od 30 komada raznog vojnog streljiva te su mu navedeni predmeti oduzeti.

Osim toga, zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana podnijet će se optužni prijedlog protiv 61-godišnjeg hrvatskog državljanina. Kod njega su, također na području Vrbovskog  pronađeni i oduzeti spremnik i tromblonski nastavak za automatsku pušku, lovačka patrona i pojačnik trzaja.

I ovom prilikom pozivamo građane da se odazovu akciji „Manje oružja, manje tragedija“ te na taj način izbjegnu kaznene i prekršajne sankcije zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, streljiva ili drugih predmeta.

Pisane vijesti | Kaznena djela i prekršaji | Kaznena djela i zakon