U osobnom vozilu krijumčario 74 kg marihuane

Na graničnom prijelazu Ilok-Bačka Palanka, na ulazu u Republiku Hrvatsku, 28. listopada, oko 20,40 sati, kontrolirano je osobno vozilo „Fiat Multipla“, u kojem je zajedničkim postupanjem policije i Mobilne jedinice carine, pronađeno oko 74 kg opojne droge tipa marihuana, o čemu je javnost obaviještena na konferenciji za medije održanoj danas u PU vukovarsko-srijemskoj.

Ova zapljena se ubraja u najveće pojedinačne zapljene opojne droge na graničnim prijelazima Vukovarsko-srijemske županije u osobnim vozilima unazad nekoliko godina, i dolazi nam kao potvrda kvalitetnog rada i dobre suradnje policije i carine istaknuo je načelnik PU vukovarsko srijemske mr.sc. Fabijan Kapular. Također, načelnik Kapular istaknuo je kako je pojačan rad na suzbijanju krijumčarenja opojnih droga i uličnoj redukciji droga jedan od nezaobilaznih, primarnih prioriteta u radu PU vukovarsko-srijemske.

O postupanju djelatnika Carine u ovom slučaju govorio je pomoćnik pročelnika Područnog carinskog ureda Osijek Anto Antunović. Pojasnio je kako je vozilom hrvatskih registarskih oznaka upravljao je 66-godišnji hrvatski državljanin. Pregledom vozila uočeno je više pvc paketa, skrivenih u pretincu ispod prednjeg suvozačevog sjedala. Daljnjim pregledom djelatnika carine i u podvozju vozila uočeno je više pvc paketa, oblijepljenih smeđom selotejp trakom.
Voditelj Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet nadalje je kazao kako je po ishođenju naloga Županijskog suda u Vukovaru, obavljena pretraga vozila te pronađeno 137 pvc paketa sa sadržajem suhe zelene biljne materije, karakterističnog izgleda za drogu marihuanu, ukupne težine 74 kg 468 g.  

Voditelj Hunjet otkrio je kako je droga bila skrivena u prostoru suvozača iza kontrolne ploče, vratima, podu vozila, rezervnoj gumi te u prepravljenom dijelu koji je bio izrađen i ugrađen u podvozju vozila.
Vozač, 66-godišnji hrvatski državljanin, uhićen je i uz kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predan u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-srijemske.

U drugom dijelu konferencije, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Boris Klinec najavio je provođenje pojačanih mjera u prometu povodom blagdana Svih svetih, kao i nadolazećeg vikenda. Također, obzirom da je nastupilo i zimsko računanje vremena, a od 15. studenog i korištenje obvezne zimske opreme, istaknuo je kako želimo vozače upozoriti na zakonske obveze koje su dužni provoditi a koje izravno utječu na sigurnost svih sudionika u prometu.
 
 

Pisane vijesti