U Osijeku i Petrinji dragovoljna predaja ručnih bombi i oružja, a u Benkovcu policija oduzela preko tisuću metaka

Slika Vijesti/2021/10/25-10-001.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se  sumnjiči za Nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, a u dvije policijske uprave građani su, kroz „Manje oružja, manje tragedija“ vratili automatske puške, ručne bombe i metke  

Foto: ilustracija

Naime, kod njega je tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno 1069 metaka kalibra 7,62mm  te 101 komad drugog raznog streljiva, koje mu je oduzeto.
Protiv 48-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u Nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
 

U Petrinji dragovoljno predao dvije automatske puške i 1700 metaka

Građanin je petrinjskoj policiji dragovoljno predao dvije automatske puške, sedam spremnika i tromblonski nastavak za automatsku pušku i 1700 komada puščanog streljiva. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Apeliramo na sve građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija u okviru provođenja kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ 
 

Građani dragovoljno predali minsko-eksplozivna sredstava i oružje

Od 18. do 25. studenog, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirano je pet dragovoljnih predaja minsko-eksplozivnih sredstava i oružja.
Građani su dragovoljno predali šest ručnih bombi, jedan topnički projektil i 60 metaka streljiva različitog kalibra.
 

Akcija traje i dalje

Podsjećamo da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.
Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.
 
Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon