U nastavku ranijeg kriminalističkog istraživanja uhićene još četiri osobe jer su u sastavu zločinačkog udruženja krijumčarili kokain, marihuanu i novac

Slika /Ilustracije/Logo/default-PNUSKOK-image.jpg

Sumnja se da su prokrijumčarili više od 340 kilograma kokaina, 73 kilograma marihuane, 471.000,00 eura i 83.000,00 danskih kruna

FOTO: ilustracija

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Upravom kriminalističke policije MUP-a RH, nastavili su ranije započeto kriminalističko istraživanje nad 14 muškaraca starosti od 22 do 49 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. 

Zločinačkom udruženju se stavlja na teret da su, uz ranije prokrijumčarenu drogu, prokrijumčarili i druge veće količine droge u Europu radi daljnje preprodaje.  

Naime, sumnja se da su osumnjičenici, pod vodstvom osumnjičenog 44-godišnjaka, od studenog 2019. pa do ožujka 2021. na području Kraljevine Nizozemske, Kraljevine Belgije, Kraljevine Danske, Savezne Republike Njemačke, Švicarske Konfederacije, Bosne i Hercegovine, Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Hrvatske, po prethodno stvorenom planu i dogovoru o zajedničkom djelovanju, krijumčarili kokain i marihuanu radi daljnje preprodaje.

Policijski službenici sumnjaju da su glavne uloge u krijumčarenju, uz 44-godišnjaka, imali dvije ranije uhićene muške osobe u dobi od 38 i 46 godina, koji su po nalogu 44-godišnjaka drogu preuzimali i distribuirali dalje.

Tako se sumnja da su prokrijumčarili ukupno 341,6 kilograma kokaina, 73 kilograma marihuane, 471.000,00 eura i 83.000,00 danskih kruna.

Tijekom dana uhićena su četiri osumnjičena muškarca (22, 49, 39, 30). Dio osumnjičenika se od ranije nalazi u istražnom zatvoru.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su osumnjičene muškarce predali pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeli su kaznenu prijavu.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon