U Delnicama proveden Program "Poštujte naše znakove"

U Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Delnicama ova je akcija provedena za učenike 1. i 2. razreda ove škole te učenika osnovnih škola iz Brod Moravica, Broda na Kupi, Crnog Luga, Fužina, Lokava, Mrkoplja i Skrada.  

Foto: PU primorsko-goranska i Ravnateljstvo policije

Policijski službenici Ravnateljstva policije u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave primorsko-goranske danas su u Delnicama proveli preventivnu akciju  "Poštujte naše znakove", koju Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske provodi već 24 godine u suradnji s partnerima, a  u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Nastavak je to brojnih preventivnih aktivnosti koje policija kontinuirano provodi u sinergiji s odgojno-obrazovnim ustanovama i ostalim partnerima, a s ciljem zaštite djece kao jedne od najranjivijih skupina u prometu. 
Tako je i danas u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Delnicama ova akcija provedena za učenike  1. i 2. razreda ove škole te učenika osnovnih škola iz Brod Moravica, Broda na Kupi, Crnog Luga, Fužina, Lokava, Mrkoplja i Skrada.  Programu su se pridružili i predstavnici Crvenog križa, JVP Delnice, HGSS –a, Grada Delnica te mediji.

Pozdravnim afirmativnim govorom policijskog službenika Maria Salopeka iz Službe prevencije Ravnateljstva policije, prilagođenog uzrastu prisutne djece, započelo je edukativno druženje policije, djece i gostiju. Djeci je bila najzanimljivija edukativno scenska izvedba pod nazivom „Đak veseljak i prometni znak“ glumačke družine iz Zagreba kojom se kroz igru, glazbu i ples djecu uči i informira o prometnoj kulturi, kao i poštivanju prometnih znakova i propisa, sve u cilju njihovog sigurnog sudjelovanja u prometu.

Osim glumačke izvedbe, djeca su imala priliku i pogledati prezentaciju „Kako je biti prometni policajac“ , isprobati  opremu, simulator vožnje i tzv. pijane naočale, a poslušali su i niz korisnih savjeta policijskih službenika iz domene prevencije ovisnosti.  U sklopu radionice „Mali forenzičari“ mogli su vidjeti i prezentaciju dijelova kriminalističke tehnike te vidjeti na vlastitom primjeru kako se uzima otisak prsta. Poseban interes djece izazvala je prezentacija opreme protueksplozijske zaštite.

S prigodnim prezentacijama u Programu su sudjelovali i djelatnici Crvenog križa iz Delnica u interaktivnoj radionici „Mala škola prve pomoći“, zatim vatrogasci JVP Delnice predstavljajući opremu koju koriste u gašenju požara te članovi Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Delnice.

I ovaj edukativni susret pokazao je koliko policija pridonosi zaštiti svakog građanina Hrvatske, poglavito najmlađih članova naše zajednice te ih kroz preventivne aktivnosti potiče na učenje odgovornog i propisnog ponašanja u prometu i životu.

Korisni linkovi: VIDEO:Mario Salopek  iz  Ravnateljstva policije


Stranica