U automobilu na području Velike Gorice pronađena veća količina marihuane

Slika /Ilustracije/Logo/default-PNUSKOK-image.jpg

Osumnjičeni u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Zagreb, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 41-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“
 
Sumnja se da su osumnjičeni, po prethodnom dogovoru nabavljali marihuanu s ciljem daljnje preprodaje i ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.
 
Policijska sumnja je potvrđena sredinom studenog 2023. godine kad su na području Velike Gorice, policijski službenici zatekli osumnjičene u vozilima s kojima se koriste.
 
Naime, zbog sumnje u protupravno ponašanje zatečenih osoba, na temelju naloga nadležnog suda obavljena je pretraga vozila s kojim se koristio 37-godišnjak te je u vozilu pronađeno više PVC vrećica ispunjenih marihuanom ukupne težine 77 340 grama.
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv njih  dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.
 
S obzirom da je osumnjičeni 37-godišnjak ujedno i policijski službenik, isti je rješenjem načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.
 
 
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon