U akciji nadzora vozača taxi i dostavnih vozila utvrđeno je ukupno 448 prekršaja

Slika /Ilustracije/Promet/Q_DSC_8468.jpg

Tijekom akcije na razini Republike Hrvatske ukupno je kontrolirano 1130 vozila koja obavljaju dostavu i taxi vozila

Foto: Ilustracija

Od 12. do 17. prosinca 2023. godine policija je provela pojačane aktivnosti usmjerene ponajprije na vozače koji obavljaju dostavu na biciklima, električnim biciklima, mopedima, osobnim prijevoznim sredstvima te na vozače taxi vozila. Cilj ovih pojačanih aktivnosti je bila prevencija i suzbijanje prekršaja u prometu na cestama i prometnih nesreća.

Akcija je provedena zajedno s predstavnicima jedinica lokalne, područne i regionalne samouprave te je u užim centrima gradova pažnja bila posebno usmjerena na prekršaje zaustavljanja i parkiranja vozila na prometnim trakama, kao i nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila, kako bi se što više osigurala protočnost prometa u vrijeme adventa, odnosno u predblagdansko vrijeme.

Ciljane aktivnosti cjelokupnog operativnog sastava policije usmjerene su na sprječavanje i suzbijanje činjenja svih prekršaja, a poglavito na vožnju nogostupima i površinama koje nisu namijenjene za vožnju te vrste vozila, slalom vožnju, vožnju na način da zauzimaju dvije prometne trake, vožnju bez svjetla na vozilu, vožnju bez reflektirajuće opreme, zaštitnih kaciga, vožnju bez važeće vozačke dozvole ili prije stjecanja prava na upravljanje, vožnju neregistriranih i tehnički nepregledanih vozila, vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanje crvenog svjetla na semaforu, nepropisno skretanje, nepropisno polukružno okretanje i sl.

Provođenje akcije policijske uprave najavile su objavom na svojim web stranicama i putem medija.

Tijekom akcije na razini Republike Hrvatske ukupno je kontrolirano 1130 vozila koja obavljaju dostavu i taxi vozila te je utvrđeno ukupno 448 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je najviše prekršaja nepropisanog zaustavljanja i parkiranja vozila na prometnoj traci, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, vožnju nogostupima i površinama koje nisu namijenjene za vožnju te vrste vozila (bicikala i mopeda) i sl.
 

Priopćenja | Promet i vozila