Tijekom provođenja nadzora teretnih vozila utvrđeno više prekršaja

Ukupno je naplaćeno 17.150 eura novčanih kazni

FOTO: MUP

Kako bi osigurali sigurno prometovanje i spriječili prometne nesreće koje nažalost završavaju s najtragičnijim posljedicama, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije proveli su nadzor teretnih vozila, odnosno vozača navedenih vozila.
 
Naime, u ponedjeljak 8. srpnja oko 11 sati, na autocesti A3 u zoni odmorišta Dragalić, kontroliran je tegljač bosanskohercegovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.
 
Nadzorom je utvrđeno da je tijekom vožnje na sklopu teretnog automobila koristio magnet, kako bi vrijeme upravljanja vozilom prikazao kao odmor, čime je manipulirao podacima tahografskog uređaja. Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 920 eura, a pravnoj osobi, vlasniku skupa vozila u iznosu od 3310 eura.
 
Nešto kasnije, oko 14.30 sati u Brodskom Varošu, policijski službenici su kontrolirali tegljač hrvatskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin.
 
Nadzorom je utvrđeno da je tijekom vožnje na sklopu teretnog automobila također koristio magnet, kako bi vrijeme upravljanja vozilom prikazao kao odmor, čime je manipulirao podacima tahografskog uređaja. Pregledom dokumentacije utvrđeno je da na tovarnom prostoru prevozi teret koji prekoračuje najveću dopuštenu masu skupa vozila za više od 10%, a što je posebnim propisom okarakterizirano kao opasan tehnički nedostatak.
 
Vozaču je izrečena novčana kazne u iznosu od 2100 eura, a fizičkoj osobi obrtniku, vlasniku skupa vozila u iznosu od 7280 eura.
 
Sljedećeg dana, u večernjim sati na području Slavonskog Broda, policijski službenici su kontrolirali tegljač bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.
 
Obavljenim početnim tehničkim pregledom skupa vozila utvrđen je opasan nedostatak na priključnom vozilu, u vidu oštećenih i istrošenih gaznih slojeva pneumatika na sve tri osovine.
 
Pregledom i očitanjem kartice vozača utvrđeni su prekršaji prekoračenja vremena vožnje, nekorištenja propisanih dnevnih odmora i neposjedovanja potrebne dokumentacije.
 
Vozaču je izrečena novčana kazne u iznosu od 1030 eura, a pravnoj osobi, vlasniku skupa vozila u iznosu od 2510 eura.
 
 

Stranica