Sudjelujte u akciji „Manje oružja, manje tragedija“–učinite svoje okruženje sigurnim

Slika /Vijesti/2021/05/slika 1.jpg

Pozivamo građane da anonimno i bez ikakvih sankcija i dalje vraćaju oružje koje pronađu ili posjeduju

FOTO: Ilustracija

U sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, u ponedjeljak 3. svibnja, građanin iz okolice Garešnice policijskim je službenicima dragovoljno predao 80 komada streljiva kalibra 7,62x39 mm i jedno topničko streljivo M60  kalibra 20 mm. On je to u svojem posjedu imao nezakonito, a zbog toga što je to dragovoljno predao, neće biti kažnjen.

Također, u mjestu Velika, 44-godišnjak je prilikom čišćenja kokošinjca pronašao tri ručne bombe koje je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

U Našicama, prilikom izvođenja građevinskih radova, 54-godišnji hrvatski državljanin pronašao je bombu M-52. O pronalasku bombe obavijestio je policiju. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izišao je na mjesto pronalaska te je na siguran način izuzeo bombu.

Na području PU šibensko-kninske građanin je dragovoljno predao oružje koje je posjedovao, a radi se o šest ručnih bombi, 1.450 komada streljiva i pet tromblonskih mina.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da se bez straha od sankcija jave policiji na broj 192.

Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja.

Podsjećamo, dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Pisane vijesti