Sudjelovanje delegacije policije na 24. Danima njemačke prevencije u Berlinu

Službeni posjet nastavak je dugogodišnje iznimno uspješne suradnje Ministarstva unutarnjih poslova njemačke Savezne pokrajine Baden-Württemberg i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske

Foto: MUP RH

Od 20. do 21. svibnja 2019. delegacija hrvatske policije u sastavu načelnika Policijske uprave šibensko-kninske Ivice Kostanića, voditeljice Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandre Veber, zamjenika načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Mire Baje, voditelja Odjela prevencije Policijske uprave splitsko-dalmatinske Paška Ugrine, načelnika Policijske postaje Vukovar Mire Bradića i policijske službenice Službe prevencije Ravnateljstva policije Monike Kovačić, sudjelovala je na 24. Danima njemačke prevencije koji su se ove godine održavali u Berlinu, na temu „Prevencija i osnaživanje demokracije“.

Policijski službenici imali su priliku upoznati se s najnovijim trendovima i modelima rada u području prevencije kriminaliteta na europskoj razini, a također im je, kroz niz interaktivnih radionica i edukativnih predavanja, prikazana važnost provođenja preventivnih aktivnosti od strane svih društvenih tijela i organizacija, jedinica lokalne i područne samouprave, organizacija civilnog društva i drugih relevantnih dionika u cilju povećanja sigurnosti građana, učinkovitog povezivanja državnih tijela i drugih institucija i organizacija s posebnim naglaskom na aktivnosti policije u području prevencije.

Ovaj službeni posjet nastavak je dugogodišnje iznimno uspješne suradnje između Ministarstva unutarnjih poslova njemačke Savezne pokrajine Baden-Württemberg i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a koja se temelji na Sporazumu o suradnji Mješovite komisije Vlade njemačke Savezne pokrajine Baden-Württemberg i Vlade Republike Hrvatske.

U sklopu navedenog posjeta ravnatelj svih interventnih snaga njemačke policije Savezne Republike Njemačke  Backhoff uručio je zahvalnicu načelniku Policijske uprave šibensko-kninske Ivici Kostaniću, povodom sustavnog i učinkovitog doprinosa u provedbi zajedničkog projekta unapređenja sustava prevencije kriminaliteta u hrvatskoj policiji.
 
 

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje