Spriječen mogući sukob navijača

Slika /slike/vijesti/2018/prosinac/navijaci-policija1_jug_1109.jpg

Pravovremenom i koordiniranom akcijom policije zadržano je 14 osoba, pripadnika navijačke skupine Torcida,  koje su bile privedene na kriminalističko istraživanje u policijsku postaju.

Foto: MUP

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad devetoricom hrvatskih državljana zbog postojanja sumnje da su počinili prekršaj „Naročito drsko ponašanje“ iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U subotu, 1. prosinca, u vremenu od 17.30 do 19.15 sati na stadionu „Zagreb“ u Kranjčevićevoj ulici odigrana je nogometna utakmica između NK Rudeša i HNK Hajduka, na kojoj je prisustvovalo oko 1000 gledatelja. Tijekom i nakon utakmice nije bilo izgreda.

U jutarnjim satima u Ulici kralja Držislava od strane više osoba došlo je do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu te do oštećenja ulaznih vrata „Kluba navijača Dinama BBB“. Pravovremenom i koordiniranom akcijom policije zadržano je 14 osoba, pripadnika navijačke skupine Torcida,  koje su bile privedene na kriminalističko istraživanje u policijsku postaju.

Na području PU splitsko-dalmatinske uz nalog suda obavljene su pretrage domova osumnjičenih osoba te su pronađeni razni predmeti pogodni za napad i ozljeđivanje, pirotehnička sredstva te signalni pištolj. Tako je kod  27-godišnjaka pronađeno 130.2 grama marihuane, kod 25-godišnjaka 4 signalne baklje, dok je kod 23-godišnjaka pronađen revolver Starter, čiju nabavu nije prijavio nadležnom tijelu te jedan komad streljiva.

Nakon kriminalističkog istraživanja, devet osoba je uz Optužni prijedlog prepraćeno na Prekršajni sud u Zagrebu, zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je Policijska uprava splitsko dalmatinska protiv 27-godišnjaka podnijela Optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv 25-godišnjaka zbog prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, a protiv 23-godišnjaka zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.  

Priopćenja | Kaznena djela i zakon