Službenice suda primile mito

Slika /slike/ilustracije/novac.jpg

Nakon povedenog kriminalističkog istraživanja dvije službenice suda i muškarac predani pritvorskom nadzorniku zbog primanja i davanja mita

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije hrvatske državljanke starosti 65 i 51 godinu zbog sumnje da su počinile kazneno djelo primanja mita te jednim hrvatskim državljaninom starosti 55 godina zbog sumnje da je počinio kazneno djelo davanja mita.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je prvoosumnjičena 65-godišnjakinja, kao voditeljica zemljišnoknjižnog odjela suda u Sesvetama s jednim, sada pokojnim poduzetnikom, dogovorila, a drugoosumnjičena 51-godišnjakinja, kao njena podređena referentica, u najmanje dva navrata tijekom veljače i ožujka 2021. godine provela žurne službene radnje upisa kupoprodaje, pozajmice i uknjižbe prava u korist članova njegove obitelji ili njegovih tvrtki. Za obavljanje opisane radnje zahtijevale su i dobile novčane naknade od tri, odnosno četiri tisuće kuna, koje su podijelile, a koje su im u prostorije suda donosili zaposlenici pokojnog poduzetnika.
 
Također se sumnja da su ranije navedene osumnjičene tijekom lipnja ove godine, u istom svojstvu, s trećeosumnjičenim 55-godišnjakom dogovorile da se za novčanu naknadu od 500 kuna žurno provede brisanje založnog prava s nekretnine trgovačkog društva njegovog sina. Navedenu su radnju provele, a novac podijelile.  
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja svo troje osumnjičenih predano je pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njih podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. 
 

Priopćenja