Sigurnosno-interesantne informacije o navijačima dostavljene grčkoj policiji 4. kolovoza 2023. godine

Slika /Ilustracije/RH MUP novi.jpg

Osim grčkoj policiji, hrvatska policija informacije je dostavila i policijama država koje se nalaze na ruti proputovanja

Foto: ilustracija

Povodom više medijskih upita vezanih za sudjelovanje hrvatskih državljana u izgredima u Grčkoj, obavještavamo:
 
Hrvatska policija je 4. kolovoza 2023. godine sve prikupljene sigurnosno-interesantne informacije o navijačima koji bi se mogli uputiti u Grčku, putem međunarodnih kanala Europola i Interpola, dostavila grčkoj policiji, ali i policijama ostalih država koje se nalaze na ruti proputovanja (Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Kosovu).  
 
Naime, sigurnosna saznanja ovakve vrste razmjenjuju se i s državama na očekivanoj trasi putovanja, a policija svake države zasebno procjenjuje kako će postupiti u odnosu na saznanja koja su joj dostavljena.   
 
U sklopu međunarodne komunikacije, policija Crne Gore obavijestila je policije država na daljnjoj trasi da je 7. kolovoza između 03:00 i 06:00 sati na izlazu iz Crne Gore prema Albaniji detektirala 120 hrvatskih državljana u 21-om vozilu.
 
U ovom trenutku nemamo povratnih informacija grčke policije o postupanjima prema hrvatskim državljanima te se prikupljaju obavijesti radi utvrđivanja svih okolnosti.
  
 

Priopćenja | Kaznena djela i prekršaji | Sport