Rezultatima i boljom učinkovitošću do većeg ugleda policije

Danas je na Policijskoj akademiji završio Program stručnog usavršavanja policijskih rukovoditelja srednje razine za 71 načelnika policijskih postaja iz osam policijskih uprava. Potvrde o završetku prvog modula načelnicima je uručio glavni ravnatelj policije Nikola Milina

Na seminaru su prisustvovali načelnici policijskih postaja iz policijskih uprava bjelovarsko-bilogorske, karlovačke, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske, međimurske, sisačko-moslavačke, varaždinske i Policijske uprave zagrebačke.

U svom obraćanju načelnicima policijskih postaja, glavni ravnatelj policije naglasio je njihovu veliku odgovornost i važnost u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova s obzirom da upravljaju velikim brojem ljudi. 

Svi zajedno moramo unaprijediti rad policije jer uvijek ima prostora za poboljšanje te neprestano moramo jačati cjelokupnu sigurnost - rekao je glavni ravnatelj i dodao da bez obzira na unaprjeđenje normativnih odredbi, tehniku i uređenje prostora, ljudski faktor je uvijek presudan i stoga upravo oni imaju veliku odgovornost.

Uvijek moramo raditi na jačanju povjerenja građana i ugleda policije – posebno je naglasio glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Također, dodao je kako je sigurnost u Republici Hrvatskoj na visokoj razini, ali da nakon ovog seminara od načelnika policijskih postaja očekuje proaktivno djelovanje jer će samo rezultati i bolja učinkovitost povećati ugled policije.   

Ovaj petodnevni seminar četvrti je koji je organizirala Služba za stručno usavršavanje i specijalizaciju za načelnike policijskih postaja iz cijele Hrvatske, a ranija tri su održana u Osijeku, Splitu i Rijeci.


Pisane vijesti