Rezultati nadzora autobusa na graničnim prijelazima Goričan i Macelj

Slika /Ilustracije/Promet/stock-2021-001.jpg

Nadzor je 19.-20.8.2022. provela Mobilna jedinica prometne policije Ravnateljstva policije u suradnji s inspektorima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

FOTO: ilustracija

Za vrijeme turističke sezone kroz Republiku Hrvatsku tranzitira veći broj autobusa.

Kako bi osigurali sigurno prometovanje i spriječili prometne nesreće koje nažalost završavaju s najtragičnijim posljedicama, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije u suradnji s inspektorima Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa MMPI proveli su pojačani nadzor autobusnog prometa.

Nadzor je proveden tijekom petka i subote, 19. i 20.8.2022. godine, na graničnim prijelazima Goričan i Macelj.

Utvrđeni su i sankcionirani prekršaji kod dvaju prijevoznika:
 
  • Češki prijevoznik – utvrđeno je da oba vozača nemaju sve listiće tahografskog zapisa za 28 dana od dana izvršene kontrole, karticu vozača kao niti potvrde o aktivnosti, za što su im naplaćene novčane kazne u iznosu od 1 533,00 kn;
  • Bosanskohercegovački prijevoznik – nadzorom je utvrđeno da prijevoznik ima dozvolu za tranzit kroz Republiku Hrvatsku, a u Zagrebu je izvršio ukrcaj putnika u autobus, suprotno dozvoli i zakonskim odredbama.  Za utvrđeni prekršaj naplaćena je novčana kazna u iznosu od 16.000,00 kn.

Policija će nastaviti pojačano nadzirati autobusni promet, odnosno vozače autobusa koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku te i na taj način preventivno utjecati na sigurnost cestovnog prometa.
 
Povezane vijesti: Rezultati 5-dnevnog nadzora autobusa na Bregani, Macelju i Goričanu
 

Pisane vijesti | Promet i vozila