Regionalna edukacija kriminalističkih tehničara

Kriminalistički tehničari tri policijske uprave sudjelovali su na dvodnevnoj radionici u Policijskoj upravi zagrebačkoj

Foto: MUP

Dvodnevna Regionalna edukacija kriminalističkih tehničara održana je u Policijskoj upravi zagrebačkoj 8. i 14. veljače ove godine.

Cilj ove edukacije bio je unaprjeđenje rada na mjestu događaja tijekom provođenja očevida kao i ujednačavanje postupanja svih djelatnika koji provode očevide.

Na edukaciji je sudjelovao 31 policijski službenik, kriminalistički tehničari i policijski službenici iz tri policijske uprave (PU zagrebačke, PU sisačko-moslavačke i PU krapinsko-zagorske) koji su uz pomoć stručnjaka Centra za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ obradili ukupno 15 tema. Predavanjima i praktičnim vježbama sudionici edukacije imali su priliku obnoviti stara i steći nova znanja iz područja: bioloških vještačenja, traseologije, daktiloskopije,  toksikologije, kemijsko-fizikalnih vještačenja te vještačenja rukopisa. Tijekom praktičnih vježbi, kriminalistički tehničari koristili su suvremenu forenzičnu opremu (forenzične svjetiljke ''CrimeLite'' i ''Spectroline'', elektrostatske podizače tragova) te opremu za dokumentiranje mjesta događaja kojom su opremljene njihove policijske uprave.

Osim održanih predavanja i vježbi ova edukacija je bila prilika da njeni sudionici razmjene i praktična iskustva s terena što će im zasigurno pomoći u daljnjem kvalitetnijem obavljanju očevida, a čime će olakšati  zadaće stručnjaka iz Centra za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, ali i svih ostalih djelatnika uključenih u daljnji proces kriminalističkih istraživanja.
 
 

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje