Radni sastanak Nikole Miline, glavnog ravnatelja policije i mr. sc. Kristjana Staničića, direktora Hrvatske turističke zajednice

Slika /slike/2023/6/foto vod.png

Hrvatska turistička zajednica je, zajedno s Ministarstvom turizma i sporta, dugogodišnji partner hrvatske policije u provedbi projekta međunarodne policijske suradnje pod nazivom „Sigurna turistička destinacija“

FOTO: MUP

Danas, 14. lipnja 2023. godine održan je radni sastanak glavnog ravnatelja policije Nikole Miline i direktora Hrvatske turističke zajednice mr. sc. Kristjana Staničića, u okviru redovne i dugogodišnje suradnje tijekom turističke sezone te provedbe mjera i aktivnosti za njezinu pripremu.

Naime, Hrvatska turistička zajednica je, zajedno s Ministarstvom turizma i sporta, dugogodišnji partner hrvatske policije u provedbi projekta međunarodne policijske suradnje pod nazivom „Sigurna turistička destinacija“. U kontekstu navedenog glavni je ravnatelj policije Nikola Milina posebno zahvalio direktoru Staničiću na kontinuiranoj pruženoj podršci. 

Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe, već i sigurne destinacije. Upravo iz navedenog razloga, još 2006. godine pokrenuta je inicijativa suradnje hrvatske policije s policijama drugih europskih država kroz upućivanje stranih policijskih službenika u Republiku Hrvatsku tijekom turističke sezone pod nazivom „Sigurna turistička sezona“. Od 2021. godine, projekt nosi novi naziv: „Sigurna turistička destinacija“, kao rezultat zajedničke odluke donesene s domaćim partnerskim institucijama, Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom zajednicom, a što bolje odgovara značaju i opsegu njegove provedbe. 

U okviru projekta, strani policijski službenici službu obavljaju u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kolegama kako bi ostvarili izravni kontakt sa svojim državljanima, ali i što bolju komunikaciju hrvatske policije i stranih državljana te obrnuto, a cilj neposredne suradnje jest postizanje maksimalne sigurnosti hrvatskih građana i stranih turista koji tijekom turističke sezone borave u Republici Hrvatskoj.

Od početka provedbe, projekt se kontinuirano proširivao uključivanjem sve većeg broja stranih policijskih organizacija te će u 2023. godini sudjelovati ukupno 22 strane partnerske organizacije s više od 100 stranih policijskih službenika. Od ove godine, prvi puta u projektu će sudjelovati i nizozemska policija čiji policijski službenici će službu obavljati na području Policijske uprave istarske.
 

Pisane vijesti