PU koprivničko-križevačka: Mjesec borbe protiv ovisnosti

Ovaj preventivni program pruža snažnu poruku mladima, cjelokupnoj zajednici u smislu prevencije konzumacije opojnih droga i drugih oblika ovisnosti.

Foto: PU koprivničko-križevačka

Kao središnji događaj u obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenoga do 15. prosinca) Ravnateljstvo policije u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom i uz podršku Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, Vijeća za prevenciju Koprivničko-križevačke županije, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i Zavoda za javno zdravstvo koprivničko-križevačke županije, danas, 27. studenoga u Koprivnici u dvorani kina „Velebit“, organiziran je preventivni program „Prevencija ovisnosti i zlouporabe droga“.

U uvodnom djelu programa prisutnima su se obratili zamjenik župana Koprivničko – križevačke županije Ratimir Ljubić i načelnik Policijske uprave koprivničko – križevačke Vjekoslav Štimac, sa zajedničkom porukom kontinuiranog rada na prevenciji ovisnosti i zlouporabi opojnih droga.

U okviru navedenog Programa izvedena je kazališna predstava Marina Ivanovića – Stoke „Stara škola kreka – Iz tame u svjetlo“ u režiji Marija Kovača, koji je u izvedbi današnje predstave na realističan način prikazao borbu, sada bivšeg ovisnika o opojnim drogama, od početka konzumacije do izlječenja.

Nakon predstave održana je tematska javna tribina na kojoj su sudjelovali stručnjaci iz različitih područja, predstavnica Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade republike Hrvatske Smilja Bagarić, predstavnice Zavoda za javno zdravstvo koprivničko – križevačke županije dr. Davorka Gazdek i dr. Marija Čular Turk, prof. Milan Čapalija, Odjel psihijatrije Opće bolnice Koprivnica, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice Ana Mlinarić, policijska službenica kriminaliteta droga Policijske uprave Zagrebačke, Anamarija Bregeš i pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju Policijske postaje Koprivnica Dario Babić, koji su iz različitih perspektiva razmijenili stručna znanja i iskustva na navedenu temu, a sve s ciljem kako bi se iznašli najučinkovitiji modeli prevencije zlouporabe droga i ovisnosti.

Također, spomenuti preventivni program podržali su i u njemu aktivno sudjelovali učenici Gimnazije „Fran Galović“, Srednje i Obrtničke škole Koprivnica, studenti Sveučilišta Sjever – Sveučilišnog centra Koprivnica te predstavnici inih institucija s kojima policijska uprava surađuje.

Ovaj preventivni program pruža snažnu poruku mladima, cjelokupnoj zajednici u smislu prevencije konzumacije opojnih droga i drugih oblika ovisnosti.

Pisane vijesti