Prva medalja sa Svjetskog prvenstva u karateu za policijski karate klub „Alfa“

Ovo prvenstvo je za naše natjecatelje bilo važno iskustvo, a njihova mladost jamči da ovo neće biti zadnja medalja sa ovako velikih natjecanja

FOTO: MUP RH
 
Hrvatska seniorska karate i para-karate reprezentacija branila je boje Hrvatske na 26. Svjetskom prvenstvu u karateu koje je održano od 22. do 29. listopada u Budimpešti. Svjetsko prvenstvo okupilo je više od 1000 natjecatelja iz 113 zemalja.
 
Svoje mjesto u hrvatskoj karate reprezentaciji izborilo je čak šest članova policijskog karate kluba „Alfa“: Daniela Topić, Stipe Barić i Josip Šteko u parakarateu te cijeli seniorski karate tim u katama u sastavu Dino Huić, Mark Fileš i Ivan Žeinski.
 
Daniela Topić bila je bolja u meču za brončanu medalju od španjolske natjecateljice te tako osvojila prvu medalju sa svjetskih prvenstava za policijski karate klub „Alfa“. Daniela je ujedno i aktualna europska prvakinja.

Hrvatska muška kata tim reprezentacija, ujedno aktualni brončani sa Europskog prvenstva, u sastavu Mark Fileš (16 godina), Dino Huić (17 godina), Ivan Žeinski (16 godina), svi članovi kluba „Alfa“, s osvojenih 37.9 poena zauzeli su peto mjesto u prvoj skupini. 

Nedostajalo im je samo 0.3 poena do reprezentacije Francuske koja je otišla u borbu za broncu. 

To je velik uspjeh i zalog za budućnost s obzirom da je hrvatski reprezentativni tim bio najmlađi u konkurenciji na ovom Svjetskom prvenstvu.

Također, hrvatskom natjecatelju Stipi Bariću (17 godina), aktualnom brončanom s Europskog prvenstva, nedostajalo je manje od boda do ulaska u polufinale. 

Josip Šteko natjecao se u kategoriji K10, no unatoč odličnom nastupu Josipu je nedostajalo 0.4 poena da prođe u borbu za medalje. 

Uz „Alfe“, član u para-karate reprezentaciji je bio i Toma Matijević koji je također zaustavljen u prvom krugu natjecanja.

Brončanu medalju za Hrvatsku osvojila je i ženska seniorska ekipa (kumite). 

Cure su nastupile u sastavu: Lea  Vukoja, Lucija Lesjak, Sadea Bećirović i Nikolina Golomboš. 

U meču za broncu bile su bolje od domaćih natjecateljica.

Ovo prvenstvo je za naše natjecatelje bilo važno iskustvo, a njihova mladost jamči da ovo neće biti zadnja medalja sa ovako velikih natjecanja.

Čestitke svim hrvatskim natjecateljima i natjecateljicama, a posebno osvajačicama medalja, trenerima, članovima stručnih stožera i predsjedniku Hrvatskog karate saveza Davoru Cipeku te predsjedniku Hrvatskog karate saveza osoba s invaliditetom Danijelu Kufneru.
 

Pisane vijesti | Sport