Proveden nadzor autobusa

Slika /Ilustracije/Promet/Autocesta1.jpg

Za manipuliranje tahografskim uređajem naplaćena kazna od 18.400,00 kuna

FOTO: ilustracija
 
Kako bi osigurali sigurno prometovanje i spriječili prometne nesreće koje nažalost završavaju s najtragičnijim posljedicama, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije u suradnji s inspektorima Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva prometa i infrastrukture i dalje pojačano nadziru autobuse i teretna vozila na graničnim prijelazima i autocestama.

Nadzor je proveden 4. rujna na autocesti A1 kod naplatne postaje Lučko.

Utvrđen i sankcioniran prekršaj:
 
  • Mađarski prijevoznik - utvrđeno je da vozač manipulira tahografskim uređajem, odnosno prikriva podatke o vožnji. Za počinjeni prekršaj na mjestu počinjenja prijevozniku i vozaču naplaćena je novčana kazna u iznosu od 18.400,00 kuna. Nadzorom je također utvrđena i tehnička neispravnost autobusa za što je vozaču naplaćena novčana kazna u iznosu od 500,00 kuna.
 
Policija će, u suradnji s inspektorima Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva prometa i infrastrukture, nastaviti pojačano nadzirati autobusni promet i promet teretnih vozila kroz Republiku Hrvatsku te i na taj način preventivno utjecati na sigurnost cestovnog prometa.

Pisane vijesti | Promet i vozila