Proveden nadzor autobusa

Slika /Ilustracije/Promet/hobi-industri-C-zgN_LEKb8-unsplash.jpg

Vozač autobusa manipulacijom podataka na tahografskom uređaju svjesno je doveo u opasnost putnike koje je prevozio

Foto: ilustracija

Kako bi osigurali sigurno prometovanje i spriječili prometne nesreće koje nažalost završavaju s najtragičnijim posljedicama, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije u suradnji s inspektorima Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva prometa i infrastrukture i dalje pojačano nadziru autobuse i teretna vozila na graničnim prijelazima i autocestama.

Nadzor je proveden 6. travnja na autocesti A3 kod prometnog čvora Rugvica.

Utvrđen i sankcioniran prekršaj:
 
  • utvrđeno je da vozač autobusa manipulira tahografskim uređajem, odnosno prikriva i uništiva podatke o vožnji. Prikrivanjem i manipulacijom podataka o vremenu upravljanja i korištenju odmora svjesno je doveo u opasnost putnike koje je prevozio. Nadzorom je utvrđeno i da obavlja međunarodni prijevoz osoba suprotno dozvoli koju posjeduje (okolica Grada Zagreba u autobus primio putnike, a za što nije imao dozvolu). Vozaču i pravnoj osobi naplaćene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 5.486,00 eura.
  • utvrđeno da vozač obavlja prijevoz suprotno izdanoj dozvoli za međunarodni prijevoz putnika (okolica Zagreba u autobus primio putnike iako za to nije imao dozvolu). Prijevozniku je naplaćena novčana kazna u iznosu od 2.666,00 eura.

Policija će, u suradnji s inspektorima Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva prometa i infrastrukture, nastaviti pojačano nadzirati autobusni promet i promet teretnih vozila kroz Republiku Hrvatsku te i na taj način preventivno utjecati na sigurnost cestovnog prometa.
 

Priopćenja | Statistike | Promet i vozila