Prošlotjedni i vikend rezultati akcije „Manje oružja, manje tragedija“ u četiri policijske uprave

Slika Vijesti/2021/04/mup6-1030x686.jpg

Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva vremenski je neograničena i bez zakonskih sankcija

Foto: ilustracija (Manje oružja, manje tragedija)

Tijekom prošlog tjedna u Policijskoj upravi vukovarsko srijemskoj dragovoljno se predalo 466 metaka, šest ručnih bombi, dvije automatske puške i jedan pištolj. Policiji su građani dojavili i pronalaske 1 200 komada streljiva, minobacačke granate te tri ručne bombe.
 
U Policijskoj upravi Požeško-slavonskoj građanin je predao 66 komada streljiva, ručnu bombu, pištolj, plinski pištolj i kuburu, a u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj kroz devet dragovoljnih predaja vraćeno je skoro 2 000 metaka, 7,5 kilograma eksploziva, 8 ručnih bombi i dva komada automatskog oružja.
 
Također, u Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj jedna je osoba dragovoljno predala 26 metaka te jedan plinski pištolj i jednu pušku kućne izrade.
 
Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje i pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. Također, oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.
 

Stranica