Priopćenje EUROPOL-a: 70 uhićenja u paneuropskoj akciji suzbijanja trgovanja djecom

Slika /slike/mup_eu_shutterstock_106006199_cr.jpg

U ovim zajedničkim akcijskim danima uz Hrvatsku sudjelovalo je još 15 zemalja članica EU te Island i Švicarska

FOTO: ILUSTRACIJA

Ravnateljstvo policije MUP-a RH u sklopu EU Policy Cycle-a i EMPACT prioriteta „Trgovanje ljudima“, u organizaciji i u suradnji s EUROPOL-om sudjelovalo je u provedbi akcijskih dana 2019.

Ovi zajednički akcijski dani su trajali od 17. do 23. lipnja 2019. godine, a provedba operativnih aktivnosti određenih EMPACT prioritetima bila je koordinirana na području 16 država članica Europske unije te Islanda i Švicarske.

Republika Hrvatska je aktivno sudjelovala u provedbi prioriteta "Trgovanje ljudima – suzbijanje trgovanja djecom“ od 18. do 20. lipnja 2019. godine.

Tijekom ove provedbe sudjelovalo je 4.567 policijskih službenika svih rodova policije (kriminalističke, temeljne,  granične, pomorske, aerodromske, prometne, interventne policije).
U navedenom periodu sudjelovanja provjerili su ukupno 67.554 osoba i 62.077 vozila na 545 lokacija. Na području Republike Hrvatske u navedenom periodu nisu identificirane žrtve trgovanja ljudima.

Sa svim rezultatima aktivnosti provedenih u sklopu Zajedničkih akcijskih dana možete se upoznati u cjelovitom priopćenju EUROPOL-a.

Priopćenja