Prije 25 godina osnovan je Policijski karate klub „Alfa“

Samo u 2021. godini natjecatelji ovog kluba su osvojili dvije brončane medalje na europskim prvenstvima, dok na prvenstvima Hrvatske osvajaju po 15-ak medalja godišnje

FOTO: MUP RH

Dana 26. listopada 1996. godine osnovan je policijski karate klub „Alfa“ i to na inicijativu tadašnjeg Zapovjedništva pri Specijalnoj jedinici policije Policijske uprave zagrebačke.

Taj mali klub, jedan od mnogih u Zagrebu, od samog početka bio je potpuno drugačiji od ostalih. Započeo je s radom kao klub zatvorenog tipa, ograničen samo za pripadnike Specijalne jedinice policije, međutim, kako je policija u svom radu uvijek okrenuta građanima, tako se i klub ubrzo otvorio slobodnim upisima svih građana i djece.

Karate klub „Alfa“ ponosi se i vrhunskim sportskim rezultatima članova kluba, bilo da se radi o grupi karate vrtića ili o veteranima. No, posebno su ponosni na svoje članove s invaliditetom.

Samo u 2021. godini natjecatelji kluba su osvojili dvije brončane medalje na europskim prvenstvima i to Daniela Topić u kategoriji parakaratea i Dino Huić u kadetima. Također Roko Baduljak je osvojio peto mjesto na Europskom prvenstvu u parakarateu, a kata team sedmo mjesto.

Dino Huić ovogodišnji je pobjednik „KARATE 1 Youth League“ u Poreču te je drugi na svjetskoj rang listi kadeta. Uz mnogobrojne međunarodne medalje, u proteklih nekoliko godina, natjecatelji karate kluba „Alfa“ osvajaju i 15-tak medalja godišnje na prvenstvima Hrvatske.

Uspješni rezultati odraz su timskog rada svih članova i natjecatelja kluba, trenerskog tima, uprave kluba i Ministarstva unutarnjih poslova te sinergije građana i policije, koji dijele zajedničke interese i ljubav prema sportu.

"I tako, trening za treningom, u proteklih 25 godina policija i kroz sport jača svoju povezanost s građanima te izgrađuje pozitivan stav prema policiji i policijskoj profesiji. Do sada je športsku obuku u Klubu prošao veliki broj osoba oba spola i svih dobnih uzrasta – svi su dobrodošli. S druge pak strane policijski službenici kroz sport uče o disciplini, samoodricanju i postaju spremniji pravovremeno odgovoriti na sve izazove koji se pred njima pojavljuju i koji su svakim danom sve složeniji" - rekao nam je na 25. godišnjicu kluba njen predsjednik i zapovjednik Zapovjedništva interventne policije.  

Želimo im puno uspjeha u daljnjem radu. 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica