Poziv građanima: Predložite lokacije za pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Slika /Ilustracije/Promet/roadpol.jpg

Pozivamo vas da svojim policijskim upravama predložite lokacije na kojima se krše prometni propisi kako bi se navedena lokacija 21. travnja pojačano nadzirala

FOTO: ROADPOL
 
Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti i ove godine održat će se 24-satni pojačani nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske te u više od 20 država članica ROADPOL-a.

Ciljana preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila održat će se u petak, 21. travnja 2023., od 00:00 do 24:00 sata.
Nepropisna brzina i dalje je vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, stoga ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja sudionika u prometu i povećanju svijesti vozača o opasnostima prekoračenja propisanih zakonskih ograničenja.

Uključite se u provođenje spomenute akcije tako da dostavite svoje prijedloge o lokacijama na području svih policijskih uprava diljem Republike Hrvatske, na kojima bi se po vašem mišljenju trebao obavljati nadzor brzine.

Nakon dostave prijedloga policijski službenici će donijeti konačnu odluku o lokacijama na kojima će se provoditi ova akcija, a koje moraju ispunjavati propisane uvjete.

Više informacija pronađite na stranicama vaše policijske uprave:
 

Priopćenja | Promet i vozila