POZIV GRAĐANIMA - predložite lokacije za pojačani nadzor alkohola i droga kod vozača

Slika /Ilustracije/Promet/PR_Kont_1.jpg

Pozivamo vas da do 21. travnja svojim policijskim upravama predložite lokacije na kojima će se provoditi pojačani 24-satni nadzor prometa

Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2022. godinu održat će se pojačani 24 – satni nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.

Pojačani 24-satni nadzor provodit će se u vremenskom razdoblju od 7. svibnja od 07,00 do 8. svibnja 2022. godine do 07,00 sati.

I ovoga puta pozivamo građane da daju svoj doprinos u povećanju sigurnosti svih sudionika prometa na način da dostave svoje prijedloge o lokacijama na području svih policijskih uprava diljem Republike Hrvatske, na kojima bi se po njihovom mišljenju trebao obavljati nadzor, odnosno provoditi alkotestiranje i testiranje na droge sudionika u prometu.

Nakon zaprimanja prijedloga, svaka će policijska uprava, sukladno vlastitim procjenama i dostavljenim lokacijama, izabrati one na kojima će se obavljati nadzor alkohola i droga u prometu.

Više informacija možete pronaći na:

PU bjelovarsko-bilogorska

PU brodsko-posavska

PU dubrovačko-neretvanska

PU istarska

PU karlovačka

PU koprivničko-križevačka

PU krapinsko-zagorska

PU ličko-senjska

PU međimurska

PU osječko-baranjska

PU požeško-slavonska

PU primorsko-goranska

PU sisačko-moslavačka

PU splitsko-dalmatinska

PU šibensko-kninska

PU varaždinska

PU virovitičko-podravska

PU vukovarsko-srijemska

PU zadarska

PU zagrebačka

Konzumiranje alkohola i/ili droga prije upravljanj vozilom jedan je od glavnih čimbenika koji utječe na sigurnost u prometu. Ovakve akcije su nužne i imaju za cilj ne samo kažnjavati vozače u prometu pod utjecajem alkohola i droga, već utjecati na svijest vozača o tome da alkohol, opojna sredstva i upravljanje vozilom ne idu zajedno te mogu izazvati teške i trajne negativne posljedice.


 

Najave | Promet i vozila