Posljednji dan u odori policijskog službenika

Polaznici Policijske akademije i Policijske škole „Josip Jović“ ispratili su glavno policijskoj savjetnika Jozu Veselčića u mirovinu

Foto: MUP

Nakon 43 godine staža u policiji Jozu Veselčića, koji karijeru završava u Policijskoj školi kao voditelj smjene, policijski službenici i polaznici Policijske akademije i Policijske škole „Josip Jović“ ispratili su u zasluženu mirovinu.

 Jutros su se prilikom postrojavanja za podizanja zastave policijski službenici i polaznici Policijske akademije i Policijske škole „Josip Jović“ oprostili od glavnog policijskog savjetnika Joze Veselčića i ispratili ga u zasluženu mirovinu.

Jozo Veselčić odjenuo je policijsku odoru davne 1975., a svoju karijeru završava u Policijskoj školi kao voditelj smjene.

Najveći dio svoga radnog staža proveo je na poslovima obrazovanja i usavršavanja policijskih službenika te ispratio brojne generacije polaznika Policijske škole.

Značajan je njegov doprinos u razvoju policijskog obrazovanja i profesionalizacije stručnih kadrova policije od Domovinskog rata do danas.

Sudionik je Domovinskog rata i nositelj Spomenice Domovinskog rata.

Na velikom doprinosu i nesebičnosti u obavljanju svih policijskih poslova Jozi Veselčiću zahvalili su načelnik Policijske akademije Dubravko Novak i voditeljica Policijske škole Renata Odeljan.

„Od Joze možete naučiti što znači ljubav i odanost policijskom pozivu“, istakao je načelnik Novak obrativši se polaznicima 14. prekvalifikacije za zanimanje policajac koji su gromoglasnim pljeskom izrazili zahvalnost Jozi Veselčiću.

 

Pisane vijesti