​Policijski službenik Marin Lipovac državni prvak u kajaku

Interventni policajac PU dubrovačko-neretvanske Marin Lipovac postao državni prvak u kajaku


U Slavonskom Brodu se 4. srpnja, u organizaciji Hrvatskog kajakaškog saveza i Kajak kanu kluba Olimpik iz Slavonskog Broda, održalo prvenstvo Hrvatske u kajaku i kanu maratonu na kojem je policijski službenik Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Marin Lipovac, inače Brođanin, sa svojim bratom Markom osvojio 1. mjesto u kategoriji K-2 seniori na 20 km.

Time su braća postala državni prvaci Hrvatske u kajaku, a interventnom policajcu Marinu, kojega Hrvatski olimpijski savez kategorizira kao vrhunskog sportaša, ovo nije prvi osvojeni naslov.

Ovaj 26-godišnji vrsni sportaš i jednako tako kvalitetan policijski službenik, kajakaštvom se bavi punih 16 godina, od svoje devete godine života. Član je Kajak kanu kluba Olimpik iz Slavonskog Broda, aktualnog prvaka Hrvatske, te je dosad osvojio preko 30 naslova prvaka Hrvatske u svim uzrasnim disciplinama i kategorijama od škole kajaka do seniora.

Kao hrvatski reprezentativac u kajaku i kanuu na mirnim vodama, uspjehe niže i u međunarodnim vodama. Na europskim i svjetskim prvenstvima za hrvatsku je reprezentaciju prikupio 30 naslova i na međunarodnim regatama osvojio 15 medalja.  

S više od 300 osvojenih medalja, pehara i drugih priznanja slovi i kao jedan od najuspješnijih sportaša Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, pa je 2014. godine ponio i titulu najuspješnijeg sportaša svog rodnog grada i županije, dok je 2016. i 2017. godine zauzeo drugo mjesto među najuspješnijim sportašima Slavonskog Broda i Županije.  

Svoju policijsku karijeru započeo je 2014. godine u Policijskoj postaji Metković, nakon četiri godine službu je nastavio u Policijskoj postaji Slavonski Brod, da bi prošle, 2019. godine postao djelatnik Interventne jedinice policije PU dubrovačko-neretvanske, koja je vrlo ponosna na njegove sportske, ali i profesionalne rezultate. 

Pisane vijesti | Sport