Policajci posumnjali u tehničku ispravnost autobusa te ga po obavljenom nadzoru isključili iz prometa

Slika /Ilustracije/MUP motori 2023/motor1a.jpg

Uz ostale prekršaje utvrđeno da na stražnjem kotaču autobusa nedostaje pet vijaka

FOTO: Ilustracija

Jučer, 21. kolovoza oko 17:40 policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije su na autocesti A3 u visini Ivanja Reke zaustavili autobus bosanskohercegovačkih registarskih oznaka.
 
Po zaustavljanju vozila, obavljen je nadzor vozila i vozača te je utvrđeno kako na stražnjem lijevom kotaču nedostaje pet od ukupno 10 vijaka, što znatno ugrožava sigurnost upravljanja vozilom, a što je Pravilnikom o tehničkom pregledu vozila na cesti kategorizirano kao opasan tehnički nedostatak.
 
Nadalje, utvrđen je istek periodičnog pregleda vatrogasnog aparata dok su kod 63-godišnjeg vozača, državljanina Bosne i Hercegovine, utvrđene nepravilnosti s obzirom na to da je prekoračio dozvoljeno neprekidno vrijeme upravljanja te je pritom u tahografskom uređaju imao umetnutu tuđu karticu vozača.
 
Zbog počinjenih prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog u iznosu od 1340 eura i 66 eura troškova postupka, dok je na teret pravne osobe izdan prekršajni nalog u iznosu od 4750 eura te je autobus zbog tehničkih neispravnosti isključen iz prometa.
 
Za vrijeme nadzora u vozilu se nalazila i vozačica, članica posade autobusa kojoj je naplaćena novčana kazna u iznosu od 30 eura zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Priopćenja | Promet i vozila