Polaznici Policijske škole na orijentacijskom natjecanju

Svi polaznici Policijske škole „Josip Jović“ i Visoke policijske škole uspješno su završili utrku koja im je donijela značajno iskustvo u ovoj disciplini

Foto: PA

Članovi orijentacijske sekcije policijske škole „Josip Jović“ i Visoke policijske škole,  ove subote 23. veljače 2019. godine sudjelovali su na orijentacijskom natjecanju u zatvorenom prostoru u dvije škole i to I. Osnovnoj školi Varaždin i u VI. Osnovnoj školi Varaždin koje su organizirali Orijentacijski klub „Varaždin“ i Orijentacijski klub „Ivan Merz“ iz Zagreba pod nazivom  „Orienteering-Varaždin Indoor  Challenge“.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 70  natjecatelja, od čega pet polaznika Policijske škole „Josip Jović“ i studenti Visoke policijske škole kao i policijski službenik Postaje prometne policije Zagreb Antonio Martinović. Natjecatelji su sudjelovali u utrci hodnicima i učionicama zgrade osnovne škole nastojeći u što kraćem vremenu pronaći  27 zadanih točaka.

Prvo natjecanje održano je u 15:00 sati u VI. Osnovnoj školi Varaždin koje je organizirao Orijentacijski klub „Varaždin“, a glavni organizator natjecanja bio je policijski službenik PU varaždinske Siniša Lah.

Druga utrka je započela u 18:00 sati  unutar zgrade I. Osnovne škole Varaždin koju je organizirao Orijentacijski klub „Ivan Merz“ zajedno sa Hrvatskim planinarskim društvom “MIV“ iz Varaždina.

Svaki je natjecatelj imao svoje startno vrijeme i kategoriju, a u orijentaciji mračnim hodnicima pomogla im je karta i baterijska svjetiljka. Svi polaznici Policijske škole „Josip Jović“ i Visoke policijske škole uspješno su završili utrku koja im je donijela značajno iskustvo u ovoj disciplini. Medalje u kategoriji MB osvojili su Antonio Martinović za drugo mjesto i Marko Krnić student Visoke policijske škole za treće mjesto.
 

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje