​PNUSKOK – Služba Osijek kazneno prijavila carinskog službenika

Slika /slike/ilustracije/lisice.jpg

Carinskog službenika sumnjiči se da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti

Policijski službenici Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Osijek (PNUSKOK – Služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom (1963.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da postoji sumnja da je osumnjičeni počinio navedena kaznena djela 14. ožujka 2021. godine na jednom graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom, kao službena osoba - carinski službenik.
 
Nakon što su carinski službenici prilikom pregleda jednog vozila, čiji je vozač ušao s područja Bosne i Hercegovine, u prtljažniku pronašli robu, a koju je vozač propustio prijaviti, osumnjičeni (1963.) mu je rekao da je dužan platiti kaznu zbog uvoza navedene robe te od njega tražio i uzeo novac u različitim valutama u protuvrijednosti najmanje 10.500,00 kuna. Osumnjičeni je na navedenu robu obračunao carinska davanja u ukupnom iznosu od 1.259,38 kuna, dok je preostali iznos novca zadržao za sebe.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Pisane vijesti | Kaznena djela i prekršaji