Osumnjičeni za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma

Slika /Ilustracije/lisice.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policijski službenik je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave je dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Služba Osijek, dovršili su kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom Policijske uprave brodsko-posavske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici  Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Radi se o nastavku kriminalističkog istraživanja iz kolovoza 2021. godine, kada su policijski službenici Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci podnijeli kaznenu prijavu protiv dvojice osumnjičenika zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici  Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Sumnja se da je policijski službenik u kolovozu 2021. godine, sukladno dogovoru s dvojicom osumnjičenih s kojima se prethodno sastao u ugostiteljskom objektu, sudjelovao u krijumčarenju 50 ilegalnih migranata na području Republike Hrvatske, preuzevši ulogu prethodnice.
 
Naime, policijski službenik je upravljao svojim osobnim automobilom na određenoj udaljenosti ispred kamiona, u kojem je jedan od osumnjičenih prevozio ilegalne migrante, i putem mu dojavljivao o prohodnosti na ruti kretanja u smislu policijskih ophodnji i punktova, dok su policijski službenici unatoč tome zaustavili osumnjičenog i kamion u blizini Vrbovskog.
 
Za obavljeni posao policijski je službenik trebao primiti točno neutvrđeni novčani iznos.  
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policijski službenik je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave je dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Stranica