Osumnjičeni za kaznena djela protiv službene dužnosti

Slika /Ilustracije/Logo/default-PNUSKOK-image.jpg

Kaznena prijava je podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Zagreb, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe, 59-godišnjakinjom, 58-godišnjakom i 68-godišnjakom, zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Sumnja se da je 59-godišnjakinja počinila kazneno djelo trgovanja utjecajem, 58-godišnjak kazneno djelo davanja mita za trgovanje utjecajem te 68-godišnjak kazneno djelo pomaganja u trgovanju utjecajem.

Naime, za 59-godišnjakinju se sumnja da se od jeseni 2020. do kraja lipnja 2023., u Zagrebu i Malom Lošinju, dogovorila s 58-godišnjakom da će ona za novčanu nagradu korištenjem svog službenog položaja kao zamjenice općinske državne odvjetnice i ostvarene službene suradnje s tijelom državne uprave, poduzimati potrebne radnje kako bi se ubrzalo postupanje tog tijela povodom zahtjeva 58-godišnjaka za kupnjom nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske. U više navrata je požurivala postupanje iako nije bilo osnove da pravosudno tijelo u kojem je zaposlena postupa.

Za svoj angažman, 59-godišnjakinja je od 58-godišnjaka tražila da joj isplati 3.000 eura, a koji novac je 58-godišnjak dao osumnjičenom 68-godišnjaku, inače članu obitelji koji je znao za navedeni dogovor.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 58-godišnjak i 68-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je podnijeta kaznena prijava.

 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon