Održan trilateralni sastanak šefova hrvatske, talijanske i slovenske policije

Zaključci šefova policija poslužit će kao temelj za raspravu tijekom trilateralnog ministarskog sastanka početkom srpnja 2023. godine

Foto: MUP

U utorak, 6. lipnja 2023. godine je u Rimu održan trilateralni sastanak šefova hrvatske, talijanske i slovenske policije. Glavni ravnatelj policije Nikola Milina je razgovarao s talijanskim šefom policije Vittorijem Pisanijem i slovenskim v.d. glavnog ravnatelja policije Senadom Jušićem o produbljivanju suradnje policija triju država prvenstveno u području borbe protiv nezakonitih migracija i prekograničnog kriminala.

Tijekom sastanka raspravljali su i o modalitetima te većoj učestalosti zajedničkih operacija, boljoj razmjeni informacija, poboljšanju provedbe postupaka ponovnog prihvata, kao i o mogućnosti usuglašavanja zajedničkih stajališta u radnim tijelima Europske unije.

Glavni ravnatelj policije Milina izrazio je svoje zadovoljstvo nastavkom razgovora o produbljivanju suradnje triju policija te istaknuo veliko iskustvo i predanost Republike Hrvatske u pogledu nošenja s migracijskim pritiscima. Izjavio je kako je nužna još bolja operativna suradnja između nadležnih ustrojstvenih jedinica i službenika triju policija, pogotovo u pogledu razmjene informacija te je podržao nastavak razgovora o temama ovog sastanka na svim razinama.

Zaključci s ovog sastanka šefova policija poslužit će kao temelj za raspravu tijekom trilateralnog ministarskog sastanka početkom srpnja 2023. godine.
 


 

Pisane vijesti