Održan sastanak rukovodnih djelatnika protueksplozijske zaštite

U prostorijama Ravnateljstva policije održan je sastanak rukovodnih djelatnika protueksplozijske zaštite na kojem su policijski službenici razmijenili bogata praktična iskustva

FOTO: MUP

Sukladno projektnom prijedlogu pod nazivom „Jačanje kapaciteta Ministarstva unutarnjih poslova: u zaštiti ljudi i kritične infrastrukture od događaja koji mogu ugroziti sigurnost, uključujući djelotvorno upravljanje rizicima i krizama koji mogu ugroziti sigurnost te borbi protiv terorizma“, nacionalnog programa Fonda za unutarnju sigurnost – instrumenta za financijsku potporu u području policijske suradnje, sprečavanje i suzbijanje kriminala i upravljanje krizama, u prostorijama Ravnateljstva policije u Zagrebu, u ponedjeljak, 20. svibnja, održan je godišnji sastanak rukovodnih policijskih službenika protueksplozijske zaštite.

Sastanak je moderirao voditelj Protueksplozijske službe Uprave policije Marijan Nikolaus, a prisutnim rukovodnim policijskom službenicima iz svih 20 policijskih uprava i Protueksplozijske službe Ravnateljstva policije uvodno se, prigodnim riječima, obratio pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave policije Ivan Merćep.

Tijekom sastanka načelnik Merćep upoznat je s aktualnim stanjem službe, projektima u kojima služba sudjeluje te planovima za njen budući razvoj. Također, tijekom sastanka, načelnik Merćep odgovarao je na pitanja prisutnih rukovodnih policijskih službenika, koja su se odnosila na djelokrug poslova protueksplozijske službe.

U središnjem dijelu sastanka, prisutni policijski službenici, održanim prezentacijama, razmijenili su bogata praktična iskustva, što je bio i temeljni cilj njihova godišnjeg okupljanja.
 

Pisane vijesti