Održan policijski koncert “Advent u plavom” prenoseći poruku “Mir i dobro”

Uz posebna policijska glazbena iznenađenja, koncert je obuhvatio raznolik spektar glazbenih žanrova i tradicija 

Foto: MUP

U ponedjeljak, 4. prosinca 2023. godine, u organizaciji Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, u Maloj dvorani Koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog“ održan je Svečani adventski koncert pod nazivom „Advent u plavom“.
 
U okviru ovog jedinstvenog programa s porukom „Mir i dobro“, na jednoj su pozornici nastupali Policijski orkestar Slovenije, Policijski Big Band Austrije iz Beča, Policijska klapa sveti Mihovil iz Hrvatske te posebni gosti, poznata čelistica i akademska umjetnica Ana Rucner kao i akademski glazbenici-umjetnici Hrvatskoga narodnog kazališta u Osijeku.
 
Na ovom svečanom događaju sudjelovali su veleposlanik  Republike Slovenije u Zagrebu NJ. E. Gašper Dovžan, veleposlanik Republike Austrije u Zagrebu Nj. E. dr. Josef - Markus Wuketich, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, državni tajnici Ministarstva unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin i Žarko Katić, kao i mnogi drugi uzvanici i uvaženi gosti.
 
Svečani koncert „Advent u plavom“ obuhvatio je raznolik spektar glazbenih žanrova i tradicija, od jazza, valcera, klasične glazbe do blagdanskih i božićnih skladbi, uz posebna policijska glazbena iznenađenja.
 
Cilj ovog svečanog programa je promocija Republike Hrvatske i njezinog glavnog grada Zagreba, kao sigurne turističke destinacije u adventsko doba, kroz poruku „Mir i dobro“, potom promicanje međunarodne suradnje i vrijednosti Europske unije te poticanje javnosti na međusobno uvažavanje, toleranciju i nenasilje, kao i suzbijanje svih oblika diskriminacije.
 
Također je još jednom naglašen značaj dugogodišnje akcije koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova pod nazivom „Manje oružja, manje tragedija“ radi senzibilizacije javnosti i poticanja na dobrovoljnu predaju oružja te, u konačnici, radi podizanja razine svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.


 

Pisane vijesti