Obuka sigurne terenske vožnje za policijske službenike granične policije

Obuka se provela u okviru projekta koji se sa 75 % vrijednosti financira iz sredstava u okviru EU Fonda za unutarnju sigurnost

Foto: MUP RH

U Zagrebu je, na OFF ROAD poligonu Mala Mlaka, provedena obuka sigurne terenske vožnje za policijske službenike granične policije. Ova obuka provodena je u okviru projekta „Provedba obuke sigurne terenske vožnje za policijske službenike granične policije“, koji se sa 75 % vrijednosti financira iz sredstava u okviru EU Fonda za unutarnju sigurnost.
 
Svrha provedbe ovoga projekta je razvijanje i usvajanje specifičnih vještina sigurne terenske vožnje policijskih službenika granične policije potrebnih za sigurno i učinkovito obavljanje poslova nadzora vanjske granice, čime se pridonosi i općem cilju - jačanju kapaciteta policijskih službenika granične policije u poslovima nadzora vanjske granice.
 
Obuka je provedena u razdoblju od 7. do 18. listopada 2019. godine, a prošlo ju je 100-ak policijskih službenika granične policije. 
 
Ovom obukom policijski službenici granične policije dodatno su osposobljeni te su stekli posebna vozačka i tehnička znanja upravljanja specifičnim i tehnički naprednim vozilima, znanja potrebna za brzu i ekstremnu „off road“ vožnju prilagođenu promjenjivim klimatskim uvjetima i na različitim voznim podlogama, a što doprinosi i boljoj učinkovitosti i većoj sigurnosti kod obavljanja zahtjevnih zadaća čuvara hrvatskih granica na svim terenima i u svim uvjetima.

 

Priopćenja | Međunarodna pomoć i razvoj