Obilježena 24. godišnjica stradavanja Ivana Markulina

Slika /Vijesti/2019/5_svibanj/obljetnica%20Markulin.jpg

Ivan je tada imao 28 godina, i sam otac dvojice tada malih dječaka. Smrtno je stradao u dvorištu Dječje bolnice u Klaićevoj ulici u Zagrebu, sakupljajući bombice KB-1 raketnog sustava Orkan

Foto: MUP RH

Prošlo je 24 godine otkako je na dužnosti, braneći male bolesnike, u dvorištu Dječje bolnice u Klaićevoj ulici u Zagrebu smrtno stradao policijski službenik Protueksplozijskog odjela PU Zagrebačke Ivan Markulin, sakupljajući bombice KB-1 raketnog sustava „Orkan“ kojim je 1995. godine raketiran Zagreb.

Ivan je tada imao 28 godina, i sam otac dvojice tada malih dječaka. Obilježavajući ovu tužnu obljetnicu, prisjećajući se dragog prijatelja i suborca, njegovi kolege iz Protueksplozijske službe PU zagrebačke i Protueksplozijske službe Uprave policije na mjestu stradavanja postavili su cvijeće i zapalili svijeće, kao i na njegovu grobu na mjesnog groblju u Odri kraj Zagreba.

Istoga dana, od bombice KB-1 teško je ozlijeđen i Ivica Pukšec, Ivanov kolega iz Protueksplozijskog odjela, koji je zadaću prikupljanja i uništavanja neeksplodiranih bombica s kolegama izvršavao u istočnom dijelu Grada Zagreba.
 

Stranica | Društvo i zajednica