Nove zapljene zagrebačke policije

Osim droge marihuana, policijski službenici pronašli su improvizirane laboratorije za uzgoj marihuane 

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici pronašli improvizirane laboratorije, a u njima 56 stabljika marihuane 

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni 31-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga (marihuana), u kući na području Gornjeg Stupnika, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju i filtriranje zraka, stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu.


 
Pretragom kuće policijski službenici su pronašli dva improvizirana laboratorija s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojima je zasađeno ukupno 56 komada stabljika marihuane, visine cca od 5 do 100 cm, 529 grama marihuane i tri digitalne vage s tragovima droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 31-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su dostavili Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.


Policijski službenici pronašli improvizirani laboratorij na području Klošar Ivanića i više od 2 kg marihuane

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom i 40-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Sumnja se da su osumnjičeni s ciljem proizvodnje marihuane namjenjene neovlaštenoj prodaji tijekom 2019. i 2020. godine pa sve do 6. veljače u kući na području Kloštar Ivanića u obiteljskoj kući izgradili priručni laboratorij za uzgoj indijske konoplje s rasvjetom, ventilacijom, vlaženjem i navodnjavanjem. U tom laboratoriju su u plastičnim posudama uzgajali indijsku konoplju, brali cvjetne vrhove koje su sušili i tako dobivenu drogu vagali preciznom vagom i pakirali radi daljnje prodaje.


 
Temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici provedene su pretrage u kojima je pronađen priručni labaratorij, 8 stabljika indijske konoplje, 2248 grama marihuane pakirane u paketiće te drugi predmeti povezani s proizvodnjom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu dostavili su Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon