Nogometni susret između HNK Rijeka i HNK Hajduk Split protekao bez značajnijih incidenata

Slika /Ilustracije/nogometna/tekma Rujevica.jpg

Zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno za posjetitelje, a za građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti

Foto: MUP RH

Jučer, 16. travnja s početkom u 18 sati je na stadionu Rujevica u Rijeci odigrana nogometna utakmica 29. kola SuperSport HNL-e između HNK Rijeka i HNK Hajduk Split, a koja je prethodno proglašena utakmicom visokog rizika. Utakmicu je s tribina pratilo 7749 gledatelja, od kojih oko 400 gostujućih navijača.
 
Ravnateljstvo policije je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika poduzelo sve mjere i radnje predviđene Protokolom o sigurnosti na utakmicama visokog rizika te koordiniralo svim sigurnosnim pripremama oko osiguranja i postupanjima policije na području više policijskih uprava.
 
U suradnji s drugim policijskim upravama, Policijska uprava primorsko-goranska je organizirano provela prihvat osobnih i kombi vozila s gostujućim navijačima, kao i njihov povratak.
  

Postupanje prije i za vrijeme utakmice

Uoči utakmice na Kikovici su zatečena tri navijača gostujuće momčadi koji sa sobom nisu imali ulaznice za utakmicu, odnosno odgovarajuću ispravu izdanu od organizatora, a jedan od njih nije imao niti osobnu iskaznicu.
 
Prije, za vrijeme i nakon utakmice privedeno je pet osoba od kojih dva pripadnika domaće navijačke skupine (jedan zbog posjedovanja droge (jointa), drugi zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava, odnosno pokušaja unošenja na stadion) te tri pripadnika gostujuće navijačke skupine (jedan zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava, a dvojica su zatečena s majicama uvrjedljivog sadržaja).
 
Spomenuti počinitelji su sankcionirani u skladu s važećim zakonskim propisima, a jedan od uhićenih gostujućih navijača će u sklopu prekršajnog postupka danas biti i doveden u nadležni Općinski sud.
  
Za vrijeme utakmice u drugom poluvremenu na tribinama gdje su se nalazili navijači obje momčadi zapaljeno je nekoliko baklji i stolice na tribinama gostujućih navijača te policija nastavlja kriminalističko istraživanje s ciljem otkrivanja počinitelja protupravnog ponašanja.
 
Osim navedenih nisu zabilježena druga značajnija narušavanja javnog reda i mira. U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su svi rodovi policije - posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije te temeljne i prometne policije diljem RH.
 
Utakmica je završila u 20 sati, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koja je protekla bez postupanja policijskih službenika.
     
Zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno za posjetitelje, a za građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.
 
  
 

Priopćenja | Kaznena djela i prekršaji | Sport