Nogometna utakmica visokog rizika između HNK "Hajduk" i HNK "Rijeka" protekla bez sigurnosnih izgreda

Slika /Ilustracije/nogometna/slika stadion.jpg

Zahvaljujemo posjetiteljima utakmice koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno i u sportskom duhu

Foto: Ilustracija

Jučer, 30. srpnja s početkom u 21:05 sati na gradskom stadionu Poljud odigrana je nogometna utakmica SuperSport HNL-a između HNK Hajduk i HNK Rijeka. Policija je navedeni susret proglasila utakmicom visokog sigurnosnog rizika, a samu utakmicu pratilo je oko 32 799 gledatelja, od kojih 112 navijača gostujuće momčadi. 

Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava splitsko-dalmatinska u koordinaciji s Ravnateljstvom policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika, te u suradnji s drugim policijskim upravama, s ciljem poduzimanja svih mjera i radnji kako bi utakmica, s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu.
 
Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.
 
U službene prostorije policije privedeno je ukupno 18 navijača (12 domaćih i 6 gostujućih) uglavnom zbog alkoholiziranosti, posjedovanja pirotehnike i droge, te vrijeđanja policijskih službenika odnosno zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Osiguranje utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda i sukoba navijača, s jedne strane zbog sportskog ponašanja onih koji su pratili utakmicu na stadionu, ali i zbog odlične koordinacije u radu svih onih koji su bili zaduženi za sigurnost građana tijekom ovog sportskog događaja. 
Utakmica je završila u 23 sata, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koja je protekla bez postupanja policijskih službenika. Također tijekom osiguravanja uže i šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja i centra Splita nisu zabilježeni negativni sigurnosni događaji niti oštećenja imovine.

Koristimo priliku i zahvaljujemo svima koji su odgovornim ponašanjem pridonijeli da ovaj sportski događaj protekne sigurno za posjetitelje i ostale građane, uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.
 
 

 Priopćenja | Sport