Nogometna utakmica SuperSport HNL-a između HNK „Šibenik“ i HNK „Hajduk“ prošla bez sigurnosnih izgreda

Slika Ilustracije/nogometna/rukavice.jpeg

Zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog stajališta protekne sigurno za posjetitelje, a za građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti  

Foto: ilustracija

Jučer, 1. travnja s početkom u 19,10 sati na stadionu Šubićevac u Šibeniku odigrana je nogometna utakmica 27. kola SuperSport HNL-e između HNK Šibenik i HNK Hajduk Split, a koja je prethodno proglašena utakmicom visokog rizika. Utakmicu je s tribina pratilo 2716 gledatelja, od kojih 550 gostujućih navijača.

Ravnateljstvo policije je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika poduzelo sve mjere i radnje predviđene Protokolom o sigurnosti na utakmicama visokog rizika te koordiniralo svim sigurnosnim pripremama oko osiguranja i postupanjima policije na području više policijskih uprava.

U suradnji s drugim policijskim upravama, Policijska uprava šibensko-kninska je organizirano provela prihvat oko 150 osobnih i kombi vozila s gostujućim navijačima, kao i njihov povratak.
 

Postupanje prije početka utakmice

Prije početka utakmice policija je postupala prema dva gostujuća navijača zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava i zbog alkoholiziranosti u pokušaju ulaza na stadion.
 
Protiv obojice će biti podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.
 

Stadion Šubićevac i povratak navijača

Do kraja I. poluvremena odigravanja utakmice na Šubićevcu privedena su još 3 navijača, dva gostujuća zbog alkoholiziranosti i protiv njih će biti podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Domaći navijač je bio u alkoholiziranom stanju i pokušao je preko treće osobe unijeti u stadion ukupno 15 komada pirotehničkih sredstava što je pronađeno i oduzeto i uz Optužni prijedlog će biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.
 
Tijekom utakmice gostujući navijači uporabili su pirotehnička sredstva, 50 tzv. bengalki od kojih su 4 bacili u teren te jednu dimnu bombu.
 
Utakmica je završila u 21:04, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koja je protekla bez postupanja policijskih službenika.

U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije - posebno postrojbe interventne policije te temeljne i prometne policije policijskih uprava diljem Republike Hrvatske.
 

Budi navijač

Policija je uoči odigravanja utakmice pozvala sve posjetitelje i navijače klubova na odgovorno navijanje te da osude neprihvatljiva ponašanja u sportu, što je podržao Hrvatski nogometni savez.
 
Zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog stajališta protekne sigurno za posjetitelje, a za građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.
 
 

Priopćenja | Sport