Nogometna utakmica između "NK Osijek" i „GNK Dinamo“odigrana bez sigurnosnih incidenata

Tijekom osiguranja javnog okupljanja nisu evidentirani negativni sigurnosni događaji

FOTO: PU

Jučer, 29. listopada s početkom u 17,30 sati na stadionu Gradski vrt u Osijeku odigrana je nogometna utakmica 15. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između NK „Osijek“ i GNK „Dinamo“ koju je s tribina pratilo 7609 posjetitelja, od kojih 534 navijača gostujuće momčadi.

Ravnateljstvo policije je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika preuzelo koordinativnu ulogu te je tako Policijska uprava osječko-baranjska organizirano provela prihvat gostujućih navijača, kao i njihov povratak.
 
Policijska uprava osječko-baranjska je organizirano provela prihvat osam kombi vozila i 67 osobnih automobila s gostujućim navijačima, kao i njihov povratak.
 
Postupanje prije, za vrijeme i nakon utakmice
 
Javno okupljanje proteklo je bez većih incidenata. Za vrijeme utakmice na tribinama zapaljeno je nekoliko baklji te policija nastavlja kriminalističko istraživanje navedenog protupravnog ponašanja.
 
Osim navedenog, nisu zabilježena druga značajnija narušavanja javnog reda i mira.
 
U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije - posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije te temeljne i prometne policije.

Utakmica je završila u 19:27 sati, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koja je protekla bez postupanja policijskih službenika.
 
Privedene su dvije osobe zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika i alkohola.
 
Tijekom osiguranja javnog okupljanja nisu evidentirani negativni sigurnosni događaji, nije bilo značajnijih narušavanja javnog reda i mira, ozljeđivanja osoba, kao ni oštećenja imovine.
 
Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno za posjetitelje, a i za sve građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.

Priopćenja | Sport