Nogometna utakmica između HNK Rijeka i HNK Hajduk protekla bez sigurnosnih izgreda

Slika /Ilustracije/nogometna/nogomet ilustracija.jpg

Ravnateljstvo policije je, kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika, poduzelo sve mjere i radnje predviđene Protokolom o sigurnosti na utakmicama visokog rizika

Foto: Ilustracija

Jučer, 7. travnja s početkom u 19,30 na stadionu Rujevica u Rijeci odigrana je nogometna utakmica Hrvatske nogometne lige između HNK Rijeka i HNK Hajduk.

Policija je navedeni susret proglasila utakmicom visokog sigurnosnog rizika. Utakmicu je pratilo 8091 posjetitelj, od kojih 412 navijača gostujuće momčadi.

Ravnateljstvo policije je, kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika, poduzelo sve mjere i radnje predviđene Protokolom o sigurnosti na utakmicama visokog rizika te koordiniralo svim sigurnosnim pripremama oko osiguranja i postupanjima policije na području više policijskih uprava.

Tijekom utakmice preventivno je zadržano dvoje navijača gostujuće momčadi sukladno članku 25. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Osiguranje utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda i sukoba navijača.

Za vrijeme utakmice privedeno je osam navijača, četiri domaća i četiri gostujuća, uglavnom zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pregledom stadiona prije početka utakmice pronađeno je i oduzeto 105 pirotehničkih sredstava, dok je tijekom utakmice na tribinama na kojima su se nalazili navijači obje momčadi zapaljeno više baklji.

U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije - intervencijske postrojbe Jedinice specijalne i interventne policije te temeljne, prometne policije i kriminalističke policije.

Utakmica je završila u 21,27 nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i pratnja gostujućih navijača na područje Splita koja je protekla bez postupanja policijskih službenika.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno za posjetitelje.

Priopćenja | Sport