Nogometna utakmica hrvatskog SuperSport HNL-a između GNK Dinamo i HNK Hajduk protekla bez sigurnosnih izgreda

Slika /Ilustracije/nogometna/joshua-hoehne-i2LmDFUVk4U-unsplash.jpg

Unatoč promjenjivim vremenskim uvjetima i ovaj sportski događaj je protekao sigurno

Foto: Ilustracija

​Jučer, 21. srpnja s početkom u 20 sati na gradskom stadionu Maksimir odigrana je nogometna utakmica SuperSport HNL-a između GNK Dinamo i HNK Hajduk. Policija je navedeni susret proglasila utakmicom visokog sigurnosnog rizika, a samu utakmicu pratilo je oko 12.440 posjetitelja, od kojih oko 1.580 navijača gostujuće momčadi. 

Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava zagrebačka u koordinaciji s Ravnateljstvom policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika, te u suradnji s drugim policijskim upravama, s ciljem poduzimanja svih mjera i radnji kako bi utakmica, s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu. 

Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije policije privedeno je 9 osoba (3 domaća i 6 gostujućih) zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike odnosno zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. 

Osiguranje utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda i sukoba navijača, s jedne strane zbog sportskog ponašanja onih koji su pratili utakmicu na stadionu, ali i zbog odlične koordinacije u radu svih onih koji su bili zaduženi za sigurnost građana tijekom ovog sportskog događaja. 

Koristimo priliku i zahvaljujemo svima koji su odgovornim ponašanjem pridonijeli da ovaj sportski događaj protekne sigurno za posjetitelje i ostale građane, uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.

Priopćenja