Nogometna utakmica hrvatskog Superkupa između GNK Dinamo i HNK Hajduk protekla bez sigurnosnih izgreda

Slika /Ilustracije/nogometna/nogomet ilustracija 2.jpg

Zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj sportski događaj protekne sigurno  

FOTO: Ilustracija

Jučer, 15. srpnja s početkom u 20 sati na gradskom stadionu Maksimir odigrana je nogometna utakmica SuperSport Superkupa između GNK Dinamo i HNK Hajduk. Policija je navedeni susret proglasila utakmicom visokog sigurnosnog rizika, a samu utakmicu pratilo je oko 17.700 posjetitelja, od kojih oko 2.500 navijača gostujuće momčadi.

Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava zagrebačka u koordinaciji s Ravnateljstvom policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika, te u suradnji s drugim policijskim upravama, s ciljem poduzimanja svih mjera i radnji kako bi utakmica, s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije policije privedeno je 19 osoba, od kojih je 13 domaćih navijača te pet gostujućih, najčešće zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike odnosno zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Jedna osoba uhićena je zbog napada na policijskog službenika u zoni oko stadiona, pri čemu je policijski službenik lakše ozlijeđen te je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Tijekom utakmice ozlijeđena su dva navijača, jedan uslijed pada pri čemu je teže ozlijeđen, a jedan uslijed djelovanja pirotehničkog sredstva pri čemu je zadobio lakše ozlijede.
 
Osiguranje utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda i sukoba navijača, s jedne strane zbog sportskog ponašanja onih koji su pratili utakmicu na stadionu, ali i zbog odlične koordinacije u radu svih onih koji su bili zaduženi za sigurnost građana tijekom ovog sportskog događaja.

Koristimo priliku i zahvaljujemo svima koji su odgovornim ponašanjem pridonijeli da ovaj sportski događaj protekne sigurno za posjetitelje i ostale građane, uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.
 

Priopćenja | Sport