Nogometna utakmica 2. kola Super Sport HNL-a između HNK Hajduk i HNK Rijeka

Slika /Ilustracije/nogometna/joshua-hoehne-i2LmDFUVk4U-unsplash.jpg

Svim posjetiteljima napominjemo kako prilikom ulaza na stadion moraju imati kupljenu ulaznicu i javnu ispravu s fotografijom

FOTO: ilustracija

U četvrtak, 14. rujna 2022. s početkom u 16:30 sati u Splitu, na Gradskom stadionu Poljud odigrat će se nogometna utakmica između HNK Hajduk i HNK Rijeka.
 
Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima (NN 76/09, 92/14, 70/19), Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11) i Zakonu o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12) poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti.
 
 
 • Obavijest za gostujuće navijače - prihvat navijača u Dugopolju

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske obavljat će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1- naplatna postaja Dugopolje.
 
Kod naplatne postaje Dugopolje provodit će se posebna regulacija prometa.
 
Sve organizirane skupine navijača, koje budu putovale autobusima, bit će upućene izravno na stadion Poljud. Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona Poljud i natrag.

 
 • Ulazak u stadion

Posebno još jednom napominjemo svim posjetiteljima kako prilikom ulaza moraju imati:
 • kupljenu ulaznicu i
 • javnu ispravu s fotografijom.

S obzirom na pojačan interes posjetitelja za ovo javno okupljanje, pozivamo posjetitelje da se na dan utakmice pravovremeno upute prema stadionu.
 
Ulazi u stadion bit će otvoreni od 14:30 sati, stoga pozivamo posjetitelje da dođu ranije, kako bi nakon obavljenih pregleda, provjera osoba i ulaznica mogli prije početka ući na stadion.
 
 Ulazak u stadion odbit će se:
 
 • posjetiteljima pod utjecajem alkohola, 
 • osobama koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu,
 • posjetitelju za kojeg se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i
 • osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici. 
 
 
 • Posebna regulacija prometa na području grada Splita

Na dan odigravanja utakmice, 14. rujna 2022. godine, od 12:30 sati će se uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj (od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru) te u ulici Put Supavla (od raskrižja s ulicom Put Brodarice), osim za vozila HV-a, stanara, autobusa javnog gradskog prijevoza i vozila s propusnicom. 
 
Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu, te da, ukoliko su u mogućnosti, koriste javni prijevoz zbog izbjegavanja gužve.
 
Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, pa savjetujemo da ukoliko na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, vozilo parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona.

Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. Prometni redari će, zajedno s policijskim službenicima, na dan održavanja javnog okupljanja, sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila, posebno u ulicama Zrinsko- frankopanska, Hrvatske mornarice, VII Kaštela i Put Supavla, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta.
 
Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljenje i oprez ukoliko dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.     
  
 
 • Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno:
 
 • unošenje  ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i  droga, te ulazak  i boravak u prostor športskog  objekta u alkoholiziranom stanju, 
 • unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
 • maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,
 • unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari  s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
 • pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti
 • pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
 • bacanje predmeta u natjecateljski prostor,
 • boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.
 
 • Foto i video snimanje javnog okupljanja


Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice, audio i video snimati te fotografirati na području stadiona i prilaznih pravaca.
Također, sukladno članku 51. i 52. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima policija će tri sata prije utakmice i dva sata nakon utakmice, privremeno i po potrebi, ograničiti kretanje i zadržavanje ulicama Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore.
 
Pozivamo posjetitelje i gledatelje na poštivanje uputa i pravila organizatora te upozorenja i naredbi policijskih službenika u prometu i na stadionu

Pisane vijesti | Sport