Nastupni posjet novog njemačkog časnika za vezu

Njemački časnik za vezu Uwe Dietrich sastao se s glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom

FOTO: MUP

U srijedu, 12. lipnja 2019. godine u Ravnateljstvu policije održano je službeno predstavljanje novog njemačkog časnika za vezu Uwe Dietricha, koji se tom prilikom sastao s glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom i suradnicima. Osim novog časnika za vezu, na sastanku je bio i voditelj Službe za međunarodne poslove Savezne policije Andre Hesse te Marco Weiser, časnik za vezu na odlasku, koji će svoj idući mandat obnašati u Tunisu.

Glavni ravnatelj Milina njemačkoj je delegaciji ukratko predstavio aktualnosti iz rada hrvatske policije te izazove koji slijede u predstojećem razdoblju. Jedna od zajedničkih interesnih tema je predsjedanje Vijećem EU, obzirom da Njemačka preuzima predsjedanje u drugoj polovici 2020., nakon Hrvatske.

Za kraj, glavni ravnatelj Milina naglasio je kako „Njemačku i hrvatsku policiju već tradicionalno povezuje ne samo profesionalni nego i prijateljski odnos, a imenovanje časnika za vezu na novi mandat to i pokazuje te predstavlja garanciju nastavka dobre suradnje“.

Pisane vijesti